Botella tracta de redimir-se baixant impostos

Després del fracàs olímpic, l'alcaldessa de Madrid busca noves maneres de revaloritzar la seva imatge per optar a revalidar el càrrec
faltes d'ortografia d'esperanza aguirre
faltes d'ortografia d'esperanza aguirre

L’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha anunciat aquest dijous que baixarà els impostos locals a la ciutat, encara que això també comportarà una reducció del servei públic que ofereix l’ajuntament, que finalitzarà l’any amb un deute de més de 7.000 milions d’euros.

La reducció d’impostos s’aplicarà progressivament, segons l’alcaldessa. Primer, en 2014, es rebaixarà un 12% la Taxa d’Escombraries, la qual cosa comportarà una disminució similar del servei. El consistori pretén aplicar aquest descompte gràcies a l’estalvi que espera aconseguir en la licitació del nou contracte, després de quedar desert l’última vegada que va sortir a concurs.

En 2015 també s’aplicarà un descompte en l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, que Botella ha xifrat del 10%. Un any més tard, en 2016, els habitants de Madrid pagaran un 5% menys d’IBI (Impost sobre Béns Immobles). Aquesta última reducció d’impostos s’aplicarà amb un nou govern, doncs les properes eleccions municipals estan previstes per a l’any 2015.

Aquests anuncis es produeixen dues setmanes després de la derrota de Madrid en les seves aspiracions de ser seu olímpica, candidatura a la qual Botella havia vinculat la seva reelecció en el càrrec. Ara busca noves mesures que li permetin millorar la seva imatge entre els electors després de fer el ridícul amb el seu anglès en el discurs que va oferir a Buenos Aires davant els membres del COI.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari