Quina organització maçònica internacional ha celebrat eleccions?

Daniel Keller
Daniel Keller

El Gran Orient de França, l’entitat més important de la maçoneria francesa i una de les més rellevants del món. El cap de setmana passat, el GOF va celebrar el seu congrés (ells en diuen convent) per elegir un nou Gran Mestre (President). Aquest cop, hi havia dues candidatures, la d’Alain Simon i la de Daniel Keller. La sorpresa va ser l’elecció d’aquest darrer, un executiu que representa un cert gir envers la línia seguida per l’organització.

 

El GOF manté des de fa anys uns vincles molt estrets amb el món de la política i no és cap secret que té unes bones relacions amb el Partit Socialista Francès. Dins del Gran Orient, un corrent de “germans” preconitzava una major independència respecte els partits, i aquesta va ser una de les argumentacions de Keller, enfront un Simon molt lligat al PSF i que era vist com l’home de l’aparell de l’entitat.

 

La influència del Gran Orient en la societat francesa és enorme. Dins de la maçoneria del país veí, el GOF representa la branca més laïcista dels francmaçons i de clara línia progressista, que no canviarà amb el nou Gran Mestre.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari