Defensa inverteix 12 milions en visors nocturns

L'exèrcit espanyol es proveirà amb 2.800 monoculars per a fusells d'assalt que permeten disparar sense llum
Pedro Morenés
Pedro Morenés

El Ministeri de Defensa ha obert un concurs de licitació per a la compra de 2.800 monoculars de visió nocturna que s’instal·len sobre el fusell d’assalt reglamentari que fa servir l’exèrcit espanyol. El pressupost per a aquesta adquisició és de 12 milions d’euros, uns 4.200 per unitat, segons ha informat ‘El Confidencial Digital’.

 

L’Exèrcit de Terra ja va adjudicar fa tot just un any la compra d’aquests visors nocturns a l’empresa Night Vision Laser, en una operació que es va tancar per sota del mig milió d’euros. Els dispositius es munten sobre el fusell i permeten disparar de manera precisa en situacions de manca de llum.

 

Aquests monoculars, utilitzats per diversos exèrcits de països que formen part de l’OTAN, com els Estats Units, van ser dissenyats al 2013 per les empreses nord-americanes ITT Corporation i Litton Industries.

 

El concurs de licitació arriba pocs dies després que el ministre de Defensa, Pedro Morenés, antic empresari armamentista, assegurés que l’exèrcit espanyol està en operacions que requereixen “un plus pressupostari” i que les retallades militars “han de tenir un final”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari