L’aguilot i la tricolor

Aquest estiu s’han repetit les notícies de membres de les Noves Generacions del PP posant amb símbols feixistes o amb la mà alçada. Un lector del diari comentava a Facebook que això no és notícia, però, des del meu humil punt de vista, crec que s’equivoca. La normalització d’aquest tipus d’imatges fomenta el creixement de la ideologia que va sostenir un règim dictatorial que va governar impunement durant 35 anys a Espanya.

De la mateixa manera que els mitjans de comunicació no hem de servir d’altaveu per als partits xenòfobs que tracten d’entrar a les institucions i que, lamentablement, han estat prop d’aconseguir-ho en els últims anys, també hem de denunciar quan càrrecs públics incorren en conductes inadequades o fan apologia del franquisme. Perquè varis dels joves de les NNGG que han estat notícia aquest estiu exerceixen llocs de rellevància als ajuntaments de les seves localitats.

I, encara que no hagin alçat molt la veu, els propis membres del PP haurien de ser els primers indignats que demanessin la dimissió, i si no la destitució, d’aquests personatges. No conec cap membre de les NNGG -que jo sàpiga-, però estic segur que molts d’ells repudien el franquisme. Ser de dretes no té perquè significar combregar amb la ideologia feixista.

Qui sí que els ha reprovat ha estat el secretari general del Partit Popular valencià, Serafín Castellano, qui ha comparat posar amb la bandera de l’aguila amb fer-ho amb la tricolor, deixant entreveure que és una bandera extremista i anticonstitucional. No es pot permetre que se segueixi comparant la Segona República, amb les seves virtuts i els seus defectes, amb la dictadura franquista. La primera etapa es va legitimar a les urnes i la segona mitjançant les armes. En el seu intent per arreglar-ho, aquest líder del PP encara ha ficat més la pota, però ell pot estar tranquil que no li passarà res. A Espanya no és delicte fer unes declaracions d’aquest estil, com sí ho seria a Alemanya, un país amb el qual els nostres dirigents ens comparen pel que els interessa, retallar en drets socials i endurir les condicions laborals. Mentre existeixen recompenses per la captura dels responsables dels camps d’extermini nazis, aquí es va aprovar una Llei d’amnistia i s’insisteix a impedir que es recuperi la memòria de les víctimes enterrades a les cunetes.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari