Rajoy se’n va de gira per evitar la premsa

El president del Govern prepara una tardor marcada pels viatges internacionals
rajoy senado
rajoy senado

El President del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha decidit intensificar la seva agenda internacional per descansar un temps de les crítiques i els problemes interns del seu partit. Segons han filtrat fonts de la Moncloa, el líder espanyol visitarà països asiàtics, europeus i americans en una tardor que es presenta calenta en clau interna amb el cas Bárcenas encara fumejant i la permanència de la crisi.

Rajoy tornarà de les vacances el proper 30 d’agost, quan celebrarà un Consell de Ministres important, el primer després de l’estiu. Una setmana després viatjarà a Rússia, concretament a Sant Petersburg, per participar a la cimera del G-20. Sense passar per Espanya volarà directament a Buenos Aires per assistir a la decisió del Comitè Olímpic Internacional, que el 7 de setembre anunciarà la seu dels JJOO de 2020, als quals opta Madrid.

Malgrat que encara no està confirmat, el gabinet de la Moncloa està preparant un viatge a Nova York per als dies 25 i 26 de setembre, per assistir a l’Assemblea General de l’ONU. Tampoc està confirmada, però s’estan buscant dates per a una gira asiàtica amb parades a Japó i Kazakhstan.

A mitjans de setembre el president espanyol tenia previst visitar Xina per celebrar una cimera amb el líder d’aquell país, però finalment s’ha descartat per la impossibilitat de quadrar agendes, encara que no es descarta que se celebri més endavant. D’altra banda, també es preveu algun viatge a Brussel·les i la Moncloa preten celebrar cimeres bilaterals amb França, Itàlia i Polònia, malgrat que no se sap on se celebrarien.

D’aquesta manera, Rajoy pot arribar a visitar vuit països i tres continents en menys de tres mesos, quan fins al moment els viatges del president espanyol en el que portem de legislatura han estat molt més espaiats, encara que la pressió que ha sofert el mandatari gallec en els últims mesos l’ha desgastat i els seus assessors esperen que amb els viatges i el descans de no haver d’enfrontar-se a la premsa nacional pugui agafar energies per afrontar la renovació del seu govern a la primavera.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari