2.500 acomiadaments amb 20 dies i 12 mensualitats

Catalunya Banc vol pagar el mínim legal als treballadors afectats per macro-ERO
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona

No són els 3.000 que s’havia dit en un principi sinó 2.500 els possibles acomiadats pel macro-ERO de Catalunya Banc. La primera jornada de negociacions entre direcció i treballadors ha acabat amb la proposta dels primers de deixar al carrer uns 2.500 treballadors amb la indemnització mínima que fixa la llei: 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.

És un dels requisits de Brussel·les pel pagament d’uns 13.000 milions de rescat per a la banca nacionalitzada. La direcció de l’empresa vol reduir la plantilla dels 7.200 efectius actuals a 4.700 i tancar unes 450 oficines, la majoria a Catalunya. El pla de reestructuració no afectarà treballadors majors de 55 anys.

Les dues parts negocien si alguns ajustaments per a la plantilla, com la rebaixa del sou, que podria ser d’un 15%, la reducció de la jornada laboral o la mobilitat geogràfica podria incrementar les mensualitats de la indemnització dels acomiadats. La d’aquest dimarts ha estat la primera d’una sèrie de trobades entre direcció i treballadors per mirar de posar-se d’acord amb les condicions del que serà un dels ERO més grans de la història d’aquest país.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari