Ajudes de 12.000 milions i retallada d’uns 3.000 treballadors

Catalunya Banc comença avui a negociar el seu macro-ERO
José Carlos Pla Royo, president executiu de Catalunya Banc
José Carlos Pla Royo, president executiu de Catalunya Banc

Aquest dimarts comencen les negociacions entre direcció i comitè d’empresa per mirar d’arribar a un consens pel proper Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que podria deixar sense feina uns 3.000 treballadors de Catalunya Banc.

L’entitat va rebre el 2011, just després de la fusió de les Caixes Catalunya, Tarragona i Manresa, 1.250 milions d’euros. Una primera injecció de capital de 1.718 milions, i una altra l’any passat de 9.084 milions provinents de fons europeus sumen un total de 12.052 milions d’euros.

Una de les condicions del pagament europeu obliga el banc a presentar l’ERE, que s’ha endarrerit per la pressió dels treballadors per negociar-lo amb l’agost ben encetat. Fonts sindicals citades per elEconomista asseguren que malgrat la pressió de Brussel·les per enllestir els acomiadaments, encara no hi ha cap calendari de trobades fixat.

La primera reunió d’aquest dimarts servirà al comitè per conèixer les dades econòmiques que puguin servir per elaborar alternatives als acomiadaments.

Els sindicats consideren que, a punt d’acabar l’estiu, serà més senzill informar la plantilla de les novetats i organitzar mobilitzacions.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari