Unió trenca la cadena

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural adverteixen Duran Lleida que la cadena humana de la Diada es farà per reclamar la independència i no pel dret a decidir. Al contrari d'Unió, els convergents s'han posat a disposició de l'ANC, inclosos els consellers del Govern i els diputats al Parlament
Carme Forcadell
Carme Forcadell

Queda menys d’un mes per l’Onze de Setembre i les direccions de Convergència (CDC) i d’Unió (UDC) continuen enfrontades pel sentit reivindicatiu de la multitudinària cadena humana que l’Assemblea Naciona Catalana (ANC) ha convocat per la Diada: finalment, els convergents participaran activament, amb tots els seus consellers i diputats, en aquest clam per la independència, mentre que els democristians, en boca de Josep Antoni Duran i Lleida i Josep Maria Pelegrí, proposen afegir-s’hi només si es fa en defensa del dret a decidir.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha deixat clar a Unió que la cadena sobiranista, que s’estendrà per diversos llocs del país, serà inequívocament independentista, tal com ho va ser la manifestació de la Diada de l’any passat, per molt que en aquell moment la cúpula de Convergència i, sobretot, la d’Unió diguessin que hi participaven per exigir el famós pacte fiscal, que el Govern de Mariano Rajoy ha bandejat sense entrar ni tan sols a discutir-lo. Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, adverteix que no canviaran ni l’enfocament ni el lema, Via Catalana per la Independència, de manera que, qui vulgui prendre-hi part, serà per reclamar un Estat propi.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari