L’èxode de joves aturats es dispara

L'elevada taxa de desocupació eleva un 41% l'emigració juvenil des del 2008
Sense títol
Sense títol

Si la setmana passada dos estudis alertaven de l’emigració massiva de joves espanyols, les dades publicades ara per l’Institut Nacional d’Estadística permeten quantificar aquest veritable èxode. L’elevada taxa de desocupació juvenil, situada en el 56%, i la falta de perspectives professionals ha incrementat un 41% el nombre de joves que s’han vist obligats a marxar a l’estranger des del 2008.

 

En els últims cinc anys, la taxa de desocupació juvenil ha passat del 29% al 56%, segons les dades de l’INE. Amb aquest panorama, només al 2012 14.000 menors de 34 anys han marxat del país, una quarta part del total d’emigrants espanyols. En termes relatius, el percentatge de joves emigrants ha crescut un 41% des que la crisi va començar a l’any 2008.

 

Malgrat que els països de la Unió Europea acostumen a ser l’opció preferida, el destí més escollit durant el 2012 va ser l’Equador, que ha ofert 5.500 llocs de feina a professors universitaris i de primària i secundària per intentar cobrir el seu dèficit de docents.

 

Les dades de l’INE revelen que per tercer any consecutiu Espanya ha estat un país emisor d’emigrants. En qualsevol cas, la major part de les persones que deixen el país són immigrants que van arribar en busca de una vida millor en temps de bonança econòmica. De les 476.748 persones que van marxar d’Espanya al 2013, només 59.724 eren espanyoles.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari