Pilots de Ryanair reclamen revisar la seguretat aèria

Una enquesta entre treballadors publicada al 'Financial Times' posa en dubte la "cultura de la seguretat" de l'aerolínia
Sense títol
Sense títol

L’associació de consumidors FACUA s’ha fet ressò aquest dimarts d’una enquesta publicada pel ‘Financial Times’ que revela que el 89% de pilots i copilots de Ryanair considera que la cultura de seguretat de la companyia no és ni “transparent” ni “oberta”. Igualment, el 94% dels consultats considera que les autoritats haurien d’engegar una investigació sobre l’impacte de les pràctiques d’ocupació de l’aerolínia en la seguretat.

 

Els resultats de l’enquesta, realitzada entre un miler de pilots i copilots de la companyia aèria irlandesa, també mostren que dos de cada tres pilots eviten plantejar a la direcció de la companyia qüestions de seguretat pel procediment intern establert. Aquest sistema és l’únic que admet l’empresa, després que el cap de pilots, Ray Conway, advertís fa un mes que els demandants d’una investigació independent podrien ser acomiadats.

 

El Grup de Pilots de Ryanair (RPG), agrupació sindical no reconeguda per la companyia, considera que les pràctiques d’ocupació de l’aerolínia poden afectar la seguretat perqué “la majoria de pilots de Ryanair no estan contractats directament sinó a través d’agències”. Aquests contractes no garanteixen un nombre d’hores de treball, factor que defineix el sou en funció dels incentius per productivitat.

 

La resposta de Ryanair a la petició dels seus pilots ha estat un comunicat on destaca “un historial de 29 anys sense tacar” sense cap accident aeri “fatal”. L’aerolínia ha assegurat que l’enquesta no té “independència, objectivitat ni fiabilitat” i l’atribueix a una maniobra del sindicat de pilots per guanyar reconeixement i poder.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides