L’estratègia de la confusió en el cas Quintana

Ester Quintana
Ester Quintana

Generar confusió. Aquesta és l’estratègia judicial que estarien seguint els agents dels Mossos d’Esquadra implicats en el cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per un probable impacte d’una pilota de goma durant la vaga general del 14 de novembre. Una conclusió que s’extreu després de les declaracions fetes al Jutjat d’instrucció número 11 -que porta el magistrat Francisco González Maíllo- per part del sotsinspector de la brigada mòbil (brimo) imputat en el cas, i del caporal, l’escopeter i els quatre agents que anaven a la furgoneta Dragó 414. Aquests últims van ser citats a declarar com a testimonis. Els quatre agents de la brimo han declarat davant el jutge que van baixar de la furgoneta a prop de la zona on va ser ferida Ester Quintana, però han afegit que va ser una baixada «fugaç», i que no recorden si van disparar salves en aquell punt concret. Una declaració que es contradiu amb l’últim informe elaborat pel sotsinspector en cap de la unitat, en què s’apunta que es va disparar una salva en la confluència del passeig de Gràcia amb Gran Via.

Segons expliquen fonts judicials, els agents afirmen que van disparar dues salves durant tot el dia i neguen haver amagat informació als seus comandaments dels Mossos d’Esquadra. Les mateixes fonts judicials apunten que els agents no s’han contradit entre ells, ja que només fan alguns «matisos» diferents, però sí que hi ha contradiccions respecte al que diu el sotsinspector. De fet, aquest últim ha ratificat l’informe que ha elaborat a partir de la informació aportada pels caporals dels agents.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.