Contradiccions al Govern per l’outlet de Viladecans

Puig s'empara en una directiva europea per no informar de l'impacte que tindrà el centre en el petit comerç del Baix Llobregat
Felip Puig
Felip Puig

Basant-se en una directiva de serveis de la Unió Europea, el Govern de la Generalitat rebutja valorar la conveniència del futur l’outlet de Viladecans pel prejudici econòmic que pot representar per al petit comerç d’aquella zona del Baix Llobregat. Mentre l’Executiu s’empara en la normativa continental per tirar pilotes, la Confederació del Comerç de Catalunya estudia emprendre accions perquè considera el procediment il·legal.

L’impacte d’una nova implantació sobre l’oferta preexistent no pot constituir un factor de valoració per a resoldre una sol·licitud de llicència comercial“, és la resposta parlamentària que dóna el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, preguntat per l’impacte del nou centre comercial de fabricants de Viladecans en els petits establiments.

La resposta afegeix que la Directiva, el Decret Llei 1/2009, d’ordenació dels equipaments comercials, no preveu el “test econòmic” com a element que pugui ser tingut en compte per decidir l’atorgament o no d’una llicència comercial.

Puig, que el 22 de juliol donava aquesta resposta per escrit al Parlament, havia declarat la setmana anterior que l’outlet “no forma part del nostre model de desenvolupament“. La valoració de conseller topa amb la manca d’estudi del Govern garantir la supervivència del petit comerç de la zona.

La Confederació del Comerç de Catalunya i els sindicats han quantificat en 1.500 la destrucció de llocs de treball a la comarca.

L’associació recela de la facilitat de l’Executiu per atorgar les llicències i estudia la presentació d’un recurs administratiu contra el Govern de la Generalitat per dilucidar la legalitat del procediment, pel qual es van convertir uns terrenys per a ús industrial en comercials.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.