Retallades silencioses

El Govern preveu prorrogar els pressupostos de 2013 per així complir amb l'objectiu de dèficit i aplicar greus retallades sense publicitat negativa
Mas Junqueras
Mas Junqueras

La decisió final sobre els pressupostos de la Generalitat de 2013 es prendrà aquest dimarts. Aquest sis d’agost, un cop s’ha conegut el sostre de dèficit fixat pel govern central de l’1,5%, el consell executiu decidirà si prorroga els comptes de l’any passat actualitzant la xifra de dèficit o si en redacta uns de nous.

Tot indica que el Govern d’Artur Mas optarà per la primera opció, prorrogar els pressupostos de 2012, els que va pactar amb el PP, i que comportaven unes greus retallades. De fet, els set primers mesos de l’any, Catalunya ha treballat amb aquells comptes i ara el que es planteja és arribar fins Nadal amb els mateixos.

D’aquesta manera, el Govern de la Generalitat pot aplicar importants retallades sense l’exposició pública d’haver de presentar un nou pressupost. Sense gaire lloc per a noves inversions, l’executiu català s’estalvia la mala propaganda que va tenir l’any passat i que li va suposar la disminució de diputats a les eleccions del 2012.

Esquerra, que ja s’ha mostrat partidària de prorrogar uns pressupostos que van ser signats pel PP, també s’estalvia haver de votar a favor de retallades salarials a funcionaris o reducció de plantilles públiques. La Generalitat havia estat evitant presentar els comptes fins que no conegués el límit de dèficit definitiu que l’imposa el Govern espanyol, segons el conseller Mas-Colell, per no haver de rectificar-los.

Representants de totes dues formacions han fet declaracions en aquesta línea. Per una banda, Josep Antoni Duran i Lleida, màxim responsable d’Unió Democràtica de Catalunya, considera “impossible a menys que es vulgui ofegar definitivament”, arribar al sostre de dèficit, per la qual cosa “no creu possible” fer uns nous pressupostos.D’altra banda, Esquerra Republicana veu lògica la pròrroga, segons ha declarat aquest dilluns la seva secretària general, Marta Rovira.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari