La tàctica de la “falsedat” de Rajoy

El president del govern ha negat fins al moment qualsevol fet delictiu en el seu partit, "excepte alguna cosa"
Sense títol
Sense títol

Mariano Rajoy compareix aquest dijous al Congrés per donar explicacions sobre el cas Bárcenas, amb el país exigint la veritat i la premsa internacional desconfiant de la seva legitimitat per dirigir el govern. Igual que ha passat aquest dimecres amb Artur Mas, qui ha negat en el Parlament català qualsevol acusació de finançament il·legal del seu partit, no s’espera que el president espanyol admeti irregularitats.

L’estratègia del Partit Popular des que va començar el cas Bárcenas ha anat canviant. Si en un primer moment els populars van defensar aferrissadament qui va estar el seu tresorer, en els últims mesos la relació s’ha anat refredant fins al punt de renegar d’ell. Del “ells afirmen la seva innocència i jo estic segur que ningú podrà afirmar que no són innocents“, que declarava Rajoy fa quatre anys respecte a Bárcenas i Galeote, s’ha passat al “encara m’espero qualsevol barbaritat de Bárcenas, és un mentider”, que afirmava aquest cap de setmana María Dolores de Cospedal.

Les explicacions donades fins al moment per Rajoy són escasses i ambigües. La ja famosa expressió “no és cert, excepte alguna cosa”, que va pronunciar a Brussel·les en una visita oficial, ha provocat moltes burles. Tampoc es va entendre què volia dir quan va afirmar “de vegades tenim una certa tendència a explicar les coses que no són les millors i de tant en tant hem de parlar de les coses que són importants”.

Quan es va començar a parlar de pagaments irregulars en el si del PP, Rajoy va desmentir qualsevol acusació assenyalant que “mai he rebut ni he repartit diner negre“, encara que més tard membres del seu partit han reconegut haver cobrat sobresous en metàl·lic i els papers lliurats per Bárcenas al jutge Ruz apunten directament al president espanyol, qui hauria cobrat del seu partit quan era Ministre, fet que estava prohibit.

Per tot això, i malgrat que la postura del PP respecte a Bárcenas ha canviat des que es va iniciar la investigació judicial, no s’espera que Rajoy aporti novetats i es remeti a repetir el seu missatge de “tot el que s’ha dit i tot el que es pugui insinuar, és fals”. El PSOE ha elaborat aquesta setmana un vídeo en el qual recull moltes d’aquestes afirmacions de dirigents populars i ha creat una campanya a Twitter per pressionar al president a que digui la veritat.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari