El mal precedent de CDC en el cas Palau

Poc es pot esperar de la compareixença d'Artur Mas al Parlament quan tots els dirigents de CiU han negat fins ara el finançament il·legal del partit
Sense títol
Sense títol

Artur Mas compareix aquest dimecres a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament per donar explicacions sobre les acusacions del jutge que instrueix el cas del saqueig del Palau de la Música, pel qual manté embargada la seu central de Convergència i Unió del carrer Còrsega. Però vists els precedents dels alts càrrecs de CiU que han anat al Palau de la Ciutadella a respondre pel mateix cas no es pot esperar que el president català ofereixi més respostes que negar les acusacions.

Fa tres anys, el 5 de juliol de 2010, els màxims responsables de la Fundació CatDem, abans coneguda com a Fundació Trias Fargas, van comparèixer davant la Comissió d’Investigació sobre les irregularitats detectades en la gestió del Palau de la Música. Antoni Vives, actual regidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i director de la Fundació convergent entre 2004 i 2007, va defensar la “absoluta legalitat” dels convenis signats amb el Palau de la Música.

Vives no va acceptar cap de les acusacions i va assegurar que “tot es va fer com s’havia de fer”, encara que va reconèixer que no sabia d’on sortien els diners que finançaven la Fundació. En aquest sentit, va atribuir la falta de memòries que recollissin les activitats organitzades amb els diners obtinguts del Palau de la Música mitjançant convenis al fet que com no es tractaven de diners públics no feia falta.

En la mateixa línia va respondre el seu successor en el càrrec, l’historiador Agustí Colomines, qui va assegurar que si hagués tingut coneixement d’alguna operació il·legal hagués dimitit del seu càrrec.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari