El pare de la Constitució renega del Tribunal que la garanteix

Miquel Roca avala la futura llei de consultes de Catalunya i no dóna "cap credibilitat" al TC
Miquel Roca, aquest dimarts al Parlament
Miquel Roca, aquest dimarts al Parlament

Un dels ponents de la Constitució, Miquel Roca, ha començat la compareixença d’aquest dimarts al Parlament amb una declaració d’intencions: “Trencar la convivència m’esgarrifa” per matisar després que tot l’enrenou sobre la futura llei de consultes perquè Catalunya consulti la ciutadania sobre el seu futur és únicament un “debat polític”. “Estic convençut que la llei és constitucional”, ha dit per callar les veus crítiques.

Roca ha carregat, amb un exemple, contra el Tribunal Constitucional i la seva doctrina. L’Estatut de Catalunya té uns articles anul·lats per inconstitucionals que l’Estatut d’Andalusia va copiar literalment, així com els de les illes Balears i el País Valencià, però “els preceptes catalans s’eliminen i els altres perduren”.

És l’advocat el que reacciona i se sent ferit, no políticament“, ha dit, per considerar que el TC no li mereix “respecte” perquè no té “cap credibilitat”.

“Aquí no ens pronunciem sobre la constitucionalitat de la llei sinó sobre l’ús que se’n farà, però això ja no em pertoca a mi. Jo he pretès ser un home respectuós amb les institucions, però quan jo assenyalo que el TC no té aquesta capacitat de respecte col·lectiu només recullo l’expressió unànime de Catalunya”, ha reblat.

Pel què fa al projecte de llei de Consultes, Roca ha rebutjar ficar-se en el debat polític sobre l’ús que se li vol donar a la llei amb la consulta independentista. Sobre l’articulat, l’advocat ha defensat que la redacció “amb conceptes indeterminats” del text constitucional permet una interpretació “que s’adapta als temps i les necessitats de la gent”.

I ha recordat que en aquest país s’ha suprimit el servei militar sense canviar la CE, perquè “es va fer una lectura intel·ligent”. “Quan la vam redactar, creuen vam pensar sincerament en la regulació del matrimoni homosexual? Ja els dic jo que no, però vam fer una redacció que es pogués adaptar sense canviar preceptes”, ha conclòs.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari