Josep Prat es renta les mans

L'expresident de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, es desvincula del projecte de les obres de l'Hospital Sant Pau que van tenir un elevat sobrecost final
Protesta corrupció
Protesta corrupció

L’expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, ha declarat aquest dimecres com a imputat per presumpta malversació de fons i prevaricació en el desenvolupament de les obres del nou Hospital Sant Pau. En la seva declaració davant el jutge, Prat ha assegurat que quan va arribar al patronat del Sant Pau el projecte de les obres ja estava enllestit, afirmant que ell tan sols hi va donar el seu vistiplau.

 

Josep Prat davant el jutjat d’instrucció número 22 de Barcelona ha explicat que quan va entrar el 2000 a l’òrgan de govern del Sant Pau, la MIA (Molt Il·lustre Administració) ja s’havia adjudicat la primera fase de les obres i que els informes tècnics avalaven l’adjudicació sense concurs. Un procediment que també es va fer servir per la segona fase. L’expresident de l’ICS ha declarat que quan va començar la tercera fase de les obres ell ja formava part de la MIA.

 

Segons la interlocutòria judicial les obres van costar en total 217 milions d’euros i es van desviar presumptament 38,5 milions. L’advocat de la defensa argumenta que “és normal” que en aquest tipus d’obres hi hagi un increment del cost final respecte a la previsió inicial. 

 

Aquest dimecres també ha declarat com a imputat l‘exgerent del Sant Pau i actual director de l’Autoritat del Transport Metropolità, Josep Anton Grau. Preguntat sobre l’encariment del nou edifici, Grau ha fet servir la mateixa justificació plantejada pels advocats, consistent en senyalar la gran dificultat per calcular amb precisió el cost final de les obres.

 

Un dels temes que han provocat molt debat sobre les obres és la despesa de diner públic i el seu destí final. L’advocat defensor de la Fundació Privada del Sant Pau, Josep Maria Fuster Fabra, ha assegurat que no va entrar diner públic per les obres de l’hospital fins el 2003, quan la Generalitat va concedir un crèdit sindicat. Amb aquest argument la defensa sosté que en cap cas pot haver-hi un delicte de malversació de fons públics. En aquest sentit, recorden que el projecte es va iniciar amb diners privats provinents de la venda de patrimoni de la Fundació Privada del Sant Pau.

 

Una versió que contradiu l’advocada de l’acusació popular i presidenta del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Pau, Carme Pérez, apuntant que no hi ha constància en els comptes de la Fundació Privada que les primeres fases de les obres es paguessin amb fons privats i sense aportacions públiques.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari