Cas Método 3: una gravació sense autor?

La gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, ha negat que el seu partit fos el responsable d'encarregar i pagar la gravació de La Camarga
Interfono de Método 3
Interfono de Método 3

Ningú sap res de res i tots els implicats neguen saber qui va encarregar la gravació a La Camarga de la conversa entre la presidenta del PP català, Alicia Sánchez -Camacho i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Vicky Álvarez. Aquest dimecres ha declarat als jutjats la gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, per negar que el seu partit hagués encarregat i pagat la gravació del dinar del 7 de juliol de 2010.

 

La gerent i responsable de finances del PSC, que ha arribat abans de les 9 del matí acompanyada de seva advocada Olga Tubau, ha declarat durant 20 minuts davant la magistrada que porta el cas, Elisabet Castelló, del jutjat d’instrucció número 14 de Barcelona. A petició de la pròpia Lluïsa Bruguer, cap dirigent dels socialistes catalans l’ha acompanyat a La Ciutat de la Justícia, per evitar un circ mediàtic, segons han apuntat fonts pròximes a la gerent del PSC.

 

De la seva declaració, poca cosa. Bruguer ha assegurat que des del seu partit ni es va fer l’encàrrec ni es va pagar la gravació de la conversa entre Sánchez-Camacho i Vicky Álvarez. La gerent del PSC sí que ha reconegut que la formació política va encarregar uns treballs a Método 3. De fet, el passat febrer quan es va destapar el cas d’espionatge polític l’exdirectora de seguretat de l’agència de detectius, Elisenda Villena, -germana de l’assessora jurídica del PSC, Anna Villena- ja va admetre que van fer quatre treballs relacionats amb temes de seguretat a la seu del PSC i a la Diputació de Barcelona. Per aquesta feina el partit socialista va pagar 72.000 euros.

 

Aquest dimecres també han declarat tres imputats en aquest cas, com són Elisenda Villena; l’exdirector financer de Método 3, José Luis Marco; i la secretaria de l’agència de detectius que dirigia Francisco Marco. Segons han explicat fonts judicials, la secretaria i l’exdirector financer han dit que no sabien res de la gravació de La Camarga i s’han negat a respondre les preguntes del Fiscal Anticorrupció de Barcelona, Emilio Sánchez – Ulled.

 

La magistrada del cas sospita de les relacions entre el PSC i l’agència de detectius. El passat divendres la policia, per ordre judicial, va registrar la seu del partit al carrer Nicaragua i va requisar l‘ordinador de Lluïsa Bruguer. La gerent de la formació socialista ha demanat a la jutgessa que li torni l’ordinador argumentant que el necessita per treballar i pagar les nòmines.

 

Segons uns correus electrònics que ha publicat El País, el PSC i Método 3 tenien una relació molt estreta pel que es desprèn del contingut d’aquests mails. En un d’aquests mails que s’intercanvien una treballadora i una directiva de Método 3 es pregunta si la nota s’havia de fer “a nom del PSC o de Lluïsa Bruguer”. Un correu que es va redactar dos mesos després del dinar a La Camarga entre la líder del PPC i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari