La batalla pel vot de l’Hospitalet

CiU i l'esquerra sobiranista pugnen amb el PSC per descolorir la capital del Cinturó Roig
Bellvitge
Bellvitge

L’estació de metro de la Rambla Just Oliveras de l’Hospitalet de Llobregat és la punta de l’iceberg de la batalla que les forces polítiques catalanes mantenen per aconseguir un bocí electoral que, tractant-se de la segona ciutat més poblada de Catalunya, suposa un premi suculent per a qualsevol partit.

 

El veterà dirigent socialista, Celestino Corbacho, exalcalde del municipi i expresident de la Diputació de Barcelona, ha preguntat aquest dimecres, aprofitant la sessió de control al Govern, al conseller de Territori per la moció aprovada al 2011 per l’Ajuntament hospitaletenc per adaptar l’estació de metro a persones amb mobilitat reduïda.

 

“Vostè es pot comprometre avui que la primera partida que col·locarà vostè en la seva conselleria serà l’adaptació d’aquesta estació?”, ha dit Corbacho.


El grup socialista ha copiat la pregunta que fa quinze dies, en la penúltima sessió de control al Govern, el grup de CiU va fer al conseller de Territori, Santi Vila. Aleshores, la diputada convergent de l’Hospitalet, Meritxell Borràs, va fer exactament la mateixa pregunta sobre els terminis per enllestir els accessos a l’estació, però amb una contextualització ensucrada amb referències com “malgrat les dificultats econòmiques”.

El Govern, de boca del conseller Vila, ha fet broma sobre les explicacions “no prou clares” que va fer en el ple anterior, i ha repetit que aprovarà aquest estiu el projecte i iniciarà la licitació en el segon semestre de l’any. Vila s’ha compromès ha enllestir l’adaptació de la parada de metro al 2014.

 

A les pugnes sòcio-convergents s’afegeixen els grups sobiranistes favorables a l’exercici del dret a decidir. Amb l’objectiu de descolorir el principal nucli de l’anomenat Cinturó Roig, aquest dijous, més d’una vintena d’entitats socials i polítiques (CiU, ERC, ICV i CUP) signen l’acord que du l’enunciat: “Pacte democràtic de l’Hospitalet pel dret a decidir: som una nació, nosaltres decidim”.

 

El PSC se n’ha desdit i ha decidit quedar fora del pacte. Els socialistes, liderats per l’alcaldessa Núria Marín, comparteixen l’objectiu del PP i Plataforma per Catalunya de “boicotejar” qualsevol consulta que no tingui l’aval de l’Estat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari