El PSC dóna un cop de mà a Jordi Hereu

El Parlament de Catalunya ha aprovat la designació de Jordi Hereu com a representant del Consell Social de la UB i un exdiputat del PPC anirà al de la Universitat de Girona
Jordi Hereu
Jordi Hereu

El PSC no s’ha oblidat del tot de Jordi Hereu. Almenys quan es tracta de donar un cop de mà per col·locar membres importants del partit en diversos organismes. Aquest dimecres el Parlament de Catalunya ha aprovat la designació de l’exalcalde de Barcelona com a representant del Consell Social de la Universitat de Barcelona.

 

La cambra catalana l’ha designat com a representant del Consell Social de la UB per 106 vots a favor, 9 abstencions i 3 vots en contra. Segons han confirmat diverses fonts parlamentàries a EL TRIANGLE, els nou diputats de Ciutadans (C’s) s’han abstingut i els tres diputats de la CUP han estat els únics que s’han posicionat en contra d’aquesta designació.

 

El Consell Social de la UB està format per 15 membres i el seu president és elegit per acord del Govern de la Generalitat. El president actual és Salvador Alemany, el president de la companyia Abertis i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC), l’organisme que assessora el Govern en matèria econòmica. Els membres del Consell Social cobren dietes per assistència a les reunions.

 

Jordi Hereu va ser l’alcalde de la capital catalana durant 4 anys (2006 – 2011) i encara és el president de la Federació del PSC de Barcelona. Des de la seva sortida de l’Ajuntament, Hereu – llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i amb un Màster per ESADE – ha treballat com autònom en diversos projectes professionals.

 

El Parlament també ha tirat endavant l’elecció de l’exdiputat del PP de Catalunya, Manuel Ibarz, com a representant de la cambra en el Consell Social de la Universitat de Girona (UdG). En aquest cas, l’elecció s’ha aprovat amb 105 vots a favor i cap vot en contra. Els diputats de C’s i de la CUP s’han abstingut.

 

El Consell Social de la UdG és l’òrgan mitjançant el qual la societat participa en la universitat. Està format per 15 persones: 9 persones representatives de la societat catalana i 6 són membres del consell de govern de la universitat. El Parlament nomena dues d’aquestes persones i el Govern de la Generalitat en nomena tres. Pel 2013 el Consell Social d’aquesta universitat disposa d’un pressupost de 375.592 euros, amb una partida destinada a ‘Indemnitzacions per raons del servei’ de 16.900 euros. Concretament, per assistència al Consell Social hi ha 4.000 euros; per dietes 400 euros; i per locomoció 1.500 euros.

 

Manuel Ibarz és un advocat de professió i va ser diputat del PPC al Parlament durant dos anys (2004 – 2006) durant l’etapa de Josep Piqué com a president dels populars catalans. El 2006 va tancar la llista del partit conservador a Girona, amb Enric Millo com a número 1. Fa un any, Alicia Sánchez – Camacho el va fitxar per exercir d’assessor del grup parlamentari del PP. Ibarz, anteriorment, també ha estat jutge suplent a l’Audiència Provincial de Girona (2007 – 2008), professor associat a la UdG (2007 – 2009), assessor jurídic de l’Ajuntament de Llagostera (1998 – 1999) i delegat territorial de la Generalitat a Girona (1990 – 1993).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.