De Gispert es blinda

La Cambra amplia un article del seu reglament per permetre la presidenta comandar la comissió sobre el dret a decidir
De Gispert
De Gispert

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha posat punt i final a la polèmica suscitada per C’s, després que el partit liderat per Rivera sol·licités fa una setmana l’anul·lació del nomenament de Gispert al capdavant de la comissió d’estudi del dret a decidir que es constitueix aquest dijous.

La solució per evitar que PP i C’s, que han rebutjat participar en la comissió, s’hi refereixin cada vegada com la “presidenta il·legal” ha passat per ampliar l’ordre del dia del Ple, a proposta de CiU, ERC, ICV i CUP, i votar una modificació de l’escrit de registre. S’amplia el punt del reglament de creació de la comissió perquè es permeti que un membre de la Mesa del Parlament pugui presidir-la.

La contradicció que assenyalava Ciutadans, i a la qual es va afegir el PP, és que el nomenament de Gispert contradeia l’article del reglament de la cambra que diu que cap membre de la Mesa, presidenta inclosa, pugui estar al capdavant d’una comissió que no es refereixi a un Reglament, a Matèria Reservada o a la Diputació Permanent, que és el plenari excepcional en període de vacances.

Tot i que hi ha jurisprudència que avala el nomenament de la presidenta, perquè s’han donat casos en què membres de la Mesa han presidit comissions no ordinàries, De Gispert ha preferit tancar polèmiques i retocar amb un afegitó el reglament per blindar el seu nomenament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides