Carta als diputats contra les retallades sanitàries

El sindicat majoritari a la sanitat catalana ha demanat per carta als grups parlamentaris que instin al Govern a no retallar el pressupost de Salut de 2013
Carta Metges de Catalunya
Carta Metges de Catalunya

Per lluitar contra les retallades a la sanitat pública tots els mitjans legítims són vàlids. Un d’ells és enviar una carta als diputats catalans. Això és el que ha fet Metges de Catalunya, el sindicat majoritari a la sanitat catalana, que ha adreçat una carta als grups parlamentaris perquè instin al Govern a no aplicar més retallades al pressupost de Salut per al 2013

 

L’escrit emplaça a mantenir el sistema sanitari “al marge de qualsevol procés de privatització que doni accés a l’ànim de lucre en la gestió de la sanitat pública”. Una demanda que arriba en plena etapa d’escàndols sobre presumptes casos d’irregularitats, com el cas del número 2 de la sanitat catalana, Josep Maria Padrosa, el cas Bagó o el cas Innova amb la implicació de l’expresident de l’Institut Català de la Salut, Josep Prat.

 

En aquesta carta també es recorda que les retallades dels últims tres anys han situat la despesa sanitària pública (1.150 euros per habitant) a un nivell similar de l’any 2007 (1.184 per habitant) i han disparat les llistes d’espera de manera preocupant. Metges de Catalunya adverteix que els plans d’austeritat impulsats per l’executiu català han restringit l’accessibilitat als serveis de salut i han trencat l’equilibri territorial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.