Torrens dimiteix com a alcalde per l’escàndol de Petromiralles

El ja exalcalde convergent de Santa Maria de Miralles està imputat a l'Audiència Nacional per diversos delictes
Josep Maria Torrens
Josep Maria Torrens

Josep Maria Torrens, propietari de l’empresa de gasolineres Petromiralles, ha presentat la seva dimissió com a alcalde de Santa Maria de Miralles (Barcelona), després que es destapés una suposada trama de frau en les factures de l’IVA en la qual se li acusa de ser el responsable.

Torrens, imputat al costat del seu germà encara que tots dos estan en llibertat amb càrrecs, ha renunciat al càrrec en el ple d’aquest dimecres i el seu lloc serà ocupat interinament pel primer tinent d’alcalde, Pere Argelich.

El jutge li acusa de blanqueig de diners, frau fiscal, maquinació per alterar el preu de les coses, falsedat i tinença il·lícita d’armes. Segons les estimacions de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, els responsables de la trama podrien haver defraudat una quantitat superior als 250.000 euros diaris i més de 100 milions en total.

La companyia Petromiralles també està relacionada amb les polèmiques operacions de Jordi Cuxart, administrador i propietari d’Info-Cobrament, una financera de Palafrugell en concurs de creditors. Petromiralles va endossar a Info-Cobro una sèrie de crèdits per valor de més de 6 milions d’euros que havia concedit a empreses participades per la petroliera de Santa Maria de Miralles que travessaven per dificultats. Cuxart era fins a fa un any el president de la fàbrica de motocicletes Ossa, una marca patrocinada per Petromiralles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.