Ratificada la fiança a CDC que manté embargada la seu de Còrsega

L'Audiència rebutja el recurs del partit i confirma els indicis del finançament il·legal a través del Palau de la Música
Artur Mas, al Consell Nacional de CDC
Artur Mas, al Consell Nacional de CDC

Malgrat que Artur Mas insisteix que només són “pures suposicions”, la Justícia ha confirmat un cop més els indicis sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través del Palau de la Música. Aquest dimecres, l’Audiència de Barcelona ha rebutjat el recurs de CDC i ha confirmat la fiança de 3,3 milions imposada pel jutge que instrueix la causa, que el partit ja va pagar fa un any en presentar com a aval l’escriptura de la seva seu central del carrer Còrsega de Barcelona.

 

L’Audiència ha ratificat així la decisió del magistrat Josep Maria Pijuan que, en la línia de la Fiscalia Anticorrupció, considera que l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, van entregar presumptament, entre el 2002 i el 2008, importants sumes de diners als extresorers de CDC, Carles Torrent i Daniel Osácar.

 

El tribunal també veu indicis d’un segon flux il·legal de diners directament a través de la constructora Ferrovial, a canvi de l’adjudicació d’obra pública.

 

La resolució de l’alt tribunal català coincideix amb l’informe presentat fa dues setmanes pel fiscal anticorrupció, Emilio Sánchez Ulled, que situa les comissions il·legals pagades per Ferrovial a CDC en 6,6 milions.

 

Segons la fiscalia, Millet i Montull van actuar com a “torçats intermediaris” per garantir que els diners de Ferrovial, que arribaven al Palau de la Música en forma de patrocini simulat, arribessin a Convergència “de forma opaca”.

 

El president català té previst comparèixer al Parlament abans que acabi juliol per donar una resposta al dur informe del fiscal contra el seu partit. “La paraula de la Fiscalia no és paraula de Déu”, va dir a la cambra fa dues setmanes. Està per veure si finalment ho farà en el ple o en una comissió d’investigació, com han reclamat des de l’oposició i, fins i tot, algunes veus dins del sí de CiU.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.