Condemnes de presó per als repressors del motí de Quatre Camins

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a diversos funcionaris de la presó de Quatre Camins a penes de presó per represaliar a 29 presos que es van amotinar el 30 d'abril de 2004. L'exmetge del centre penitenciari ha rebut la condemna més dura, de 3 anys i mig de presó.
Sense títol
Sense títol

La sentència de l’Audiència de Barcelona culpa de set delictes d’atemptat contra la integritat moral al metge de Quatre Camins quan es van produir els fets, Xavier M. Altres cinc funcionaris han estat condemnats a penes que van dels quatre mesos a l’any de presó, mentre que l’exsotsdirector del centre penitenciari haurà de pagar 1.050 euros de multa i serà inhabilitat per a qualsevol càrrec públic durant 14 anys, per set faltes de lesions.

 

El tribunal lamenta que els funcionaris aprofitessin la seva posició de superioritat per castigar amb violència als reclusos o consentissin les agressions malgrat tenir coneixement que s’estaven produint, la qual cosa, segons la sentència, els converteix en autors per omissió.

 

Els reclusos van denunciar durant el judici que després d’ordenar-se el seu trasllat a altres centres penitenciaris com a conseqüència del motí, van ser agredits per més de cent funcionaris, molts dels quals no estaven de servei i fins i tot no treballaven en aquest centre, sinó que havien acudit per participar en l’escarment, els quals van formar un passadís pel qual van fer passar als interns mentre els propinaven cops, escopinyades i insults.

 

Durant el judici, que va arrencar el passat 6 de maig, l’exsotsdirector mèdic va negar agressions als interns, però va reconèixer que van actuar amb “certa contundència” abans del trasllat. “Si no obeïen se’ls forçava en certa manera. Si no volien caminar se’ls ajudava a caminar una mica més ràpid”, va afirmar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.