Mas i Duran, absents en el Concert per a la Llibertat que omple el Camp Nou

El president català ha assistit al casament de la seva filla a la localitat menorquina de Fornells
Aspecte del Camp Nou quan s'hi va celebrar el Concert per la Llibertat
Aspecte del Camp Nou quan s'hi va celebrar el Concert per la Llibertat

El president del Govern, Artur Mas, que ha assistit al casament de la seva filla, Patricia Mas Rakosnik, a la localitat menorquina de Fornells, ha estat el principal absent del Concert per a la Llibertat d’aquest dissabte, en el qual 90.000 persones han omplert el Camp Nou per donar suport al “dret a decidir” el futur de Catalunya. Tampoc hi ha assistit el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que s’ha excusat per un compromís previ però ha assegurat que comparteix la reivindiciació.

 

En representació de l’Executiu català hi han assistit la vicepresidenta, Joana Ortega, el conseller de la Presidència i portaveu, Francesc Homs; el titular de Justícia, Germà Gordó; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el titular de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. També hi havia altres dirigents polítcs favorables al procés sobiranista, com el republicà Oriol Junqueras i el ‘cupaire’ David Fernández.

 

Muriel Casals, la presidenta de l’entitat organitzadora del concert, Òmnium Cultural, ha assegurat que “ningú pot prohibir un referendum democràtic” al segle XXI i ha demanat a tots els demòcrates que escoltin els catalans perquè “volen exercir el dret a decidir sense barreres”.

 

D’entre els músics participants ha destacat per sobre de la resta la figura de Lluís Llach, que ha estat l’encarregat de tancar el concert. Abans, han passat per l’escenari referents de la música feta a Catalunya, com Sopa de Cabra, Maria del Mar Bonet, Peret i Dyango, i d’altres vinguts des d’altres punts d’Espanya, com Paco Ibáñez o Ramoncín.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides