Collboni coloca a Santi Vila al frente de un nuevo comité asesor

El exconsejero vuelve al sector público tras ser inhabilitado como culpable de desobediencia y malversación por el 1-O

Santi Vila, durant una entrevista a TV3 el 2020

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat la incorporació de l’exconseller Santi Vila, exdirigent de Convergència, com a nou president del Comitè Assessor d’Infraestructures, un càrrec no retribuït al capdavant d’un nou organisme que s’ha presentat aquest divendres.

Collboni ha justificat al fitxatge de Vila adduint que «té prestigi al país», malgrat admetre que la seva trajectòria política «és diferent de la nostra». Vila, per la seva part, ha manifestat que se sent honorat pel nomenament i l’ha agraït a Collboni, de qui ha dit que és «amic personal».

El Comitè Assessor d’Infraestructures que presidirà Vila és un organisme consultiu de nova creació que es reunirà almenys dos cops cada any, els membres del qual Vila té l’encàrrec d’aplegar, segons recull Betevé.

La seva missió és assessorar sobre infraestructures perquè «la veu de Barcelona tingui pes i tant l’Estat com la Generalitat se l’escoltin», segons l’alcalde de Barcelona.

Després de ser conseller del govern d’Artur Mas, Santi Vila va formar part de l’executiu de Carles Puigdemont, que va organitzar la votació de l’1-O, fins que va presentar la dimissió com a conseller el 26 d’octubre del 2017, després de no haver aconseguit la convocatòria d’eleccions i davant una eventual imminent declaració d’independència.

El Tribunal Suprem va condemnar Vila a un any i vuit mesos d’inhabilitació com a culpable de desobediència i malversació pel seu paper en el procés com a titular del Departament d’Empresa i Coneixement, i des d’aleshores no havia tornat a tenir cap responsabilitat en l’Administració pública.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario