Collboni planteja que els 10.000 pisos turístics passin a ser residencials el novembre del 2028

El govern municipal de Barcelona no renovarà llicències i proposa acumular la reserva del 30% d'habitatge protegit també en barris adjacents

Jaume Collboni - Foto: ACN, Blanca Blay

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha plantejat aquest divendres no renovar les llicències dels 10.101 pisos turístics que hi ha actualment a la ciutat per tal que, el novembre del 2028, passin a ser residencials.

Per fer-ho, Collboni ha explicat que s’aplicarà al màxim el decret llei aprovat per la Generalitat el 7 de novembre que regula l’ús d’aquesta tipologia d’habitatges en municipis tensats en aquest àmbit, com és el cas de la capital catalana.

Així, el novembre del 2028, quan hauran passat cinc anys de l’entrada en vigor del decret, aquests pisos perdran la llicència de turístics i el consistori no impulsarà cap planejament urbanístic per mantenir aquesta figura.

D’altra banda, l’alcalde de Barcelona ha proposat acumular la reserva del 30% d’habitatge protegit també en parcel·les de barris adjacents, difon l’ACN.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari