Yolanda Díaz dimiteix com a líder de Sumar: “No he fet les coses que hauria d’haver fet”

La vicepresidenta segona diu que cal un debat "col·lectiu" tant a la plataforma com a les formacions que la integren

La fins ara líder de Sumar, Yolanda Díaz, anunciant la seva dimissió (Sumar)

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dilluns que dimiteix com a coordinadora de Sumar després dels resultats de les eleccions del 9-J, que han atorgat a la seva formació tres eurodiputats. En un missatge enregistrat, Díaz ha admès que els comicis europeus han servit de “mirall” després de mesos en què ha admès que no ha fet “les coses que havia de fer” i les que “millor sap fer”. “És la meva responsabilitat”, ha apuntat, i “me’n faig càrrec”, ha assenyalat.

Segons la fins ara líder del partit, ara cal “obrir un debat” que ha de ser “col·lectiu” tant a Sumar com a les formacions que la integren. La renúncia només és als càrrecs orgànics de la plataforma, i seguirà com a vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball. Després de reunir la direcció de Sumar, Díaz ha recordat que fa un any va fer un “pas endavant” per liderar el nou projecte, però ha reconegut que els resultats dels últims comicis demostren que l’espai encara té “molt a avançar”.

“La meva obligació és garantir que el govern progressista converteixi l’onada d’odi i desafecció en una onada de drets i esperances”, ha dit, i “en aquests mesos sento que no he fet les coses que havia de fer i les que millor sé fer, i la ciutadania ho ha percebut”. “En aquests mesos he tingut la certesa que la política es dedicava molt més a ella mateixa que als problemes de la ciutadania”, ha afegit Díaz, segons la qual les eleccions del 9-J han servit de “mirall”.

Sumar ha obtingut la cinquena posició a les eleccions europees d’aquest diumenge, per darrere d’Ara Repúbliques (ERC, Bildu i BNG), amb tres eurodiputats. Va rebre el 4,65% de les paperetes, un total de 811.545 vots. La divisió de l’espai amb Podem, que aquest diumenge va rebre dos eurodiputats i 571.902 vots amb el 3,28% dels sufragis, ha fet perdre pes a l’espai que representen les dues formacions. Concretament, sumen un escó menys que ara fa cinc anys.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari