El PP guanya les eleccions europees a Espanya, seguit de prop pel PSOE

Vox se situa com a tercera força més votada al conjunt del país, i S'ha Acabat la Festa entra a l'Eurocambra amb tres escons

La candidata del PP a les eleccions europees, Dolors Montserrat (Premsa PP)

El PP ha sigut la força més votada a tot Espanya per les eleccions europees i ha aconseguit 22 escons i més de 5,9 milions de vots, seguit de prop pel PSOE, que s’ha fet amb 20 escons i més de 5,2 milions de vots. L’extrema dreta de Vox s’ha situat en tercera posició amb més d’1,6 milions de vots i tindrà sis eurodiputats, mentre que la coalició Ara Repúbliques, formada per ERC, EH Bildu, BNG i Ara Més, ha obtingut tres escons i més de 850.000 vots.

Sumar també serà present a l’Eurocambra amb tres diputats (més de 809.000 vots), de la mateixa manera que S’ha Acabat la Festa (més de 798.000 vots), el partit d’ultradreta d’Alvise Pérez. Podem ha aconseguit dos escons (més de 570.000 vots), mentre que Junts i Coalició per una Europa Solidària (CEUS) -formada pel PNB, Coalició Canària, Compromís per Galícia, Atarrabia Taldea, El Pi-Proposta per les Illes y Demòcrates Valencians- han aconseguit cadascuna un escó, amb més de 440.000 i més de 280.000 vots, respectivament.

A Catalunya, en canvi, ha guanyat les eleccions el PSC (30,6% dels vots), seguit de Junts (18%), Ara Repúbliques (14,8%), PP (13,7%), Vox (6,1%), Podem (4,6%), Comuns (4,3%), S’ha Acabat la Festa (2,8%) i el PACMA (1,3%).

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari