Per què a Laporta la seva pròpia premsa l’acusa de mentir sobre Xavi?

Deco, Laporta i Xavi - Foto: FC Barcelona

De les declaracions de Joan Laporta en l’últim Aló President de Barça One, la més polèmica i controvertida ha sigut la dedicada a subratllar els problemes de preparació física de l’equip de Xavi i la necessitat que, amb un altre entrenador, millori gràcies a la disciplina, el control, major professionalitat i més hores, i intensitat en els entrenaments. Doncs bé, al marge que aquest defecte majúscul i inacceptable el va poder i l’hauria hagut d’esgrimir un mes abans quan el va renovar, el va abraçar i es va emocionar imaginant el Barça de la pròxima temporada sota les seves ordres, la premsa ha sortit a desmentir aquesta espècie d’al·legat clau contra el treball de l’exentrenador. Curiosament, la premsa més laportista, prou cansada d’un paper servil i de defensa sistemàtica d’un laportisme cada vegada més decadent.

No han faltat les estadístiques que, precisament, desmunten aquest discurs del president, perquè la majoria dels punts en la Lliga, fins a 51, els va aconseguir el Barça a partir del minut 60 de partit, llindar fixat per Laporta en el qual regularment “l’equip ha caigut”. D’acord amb les dades aportades pels analistes, aquesta afirmació del president és “una absoluta mentida”, no tan sols perquè les xifres són contundents en aquest sentit, sinó perquè, en general, una de les virtuts destacades al llarg de la temporada ha sigut la d’acabar els partits amb un bon to físic, atacant i remuntant marcadors adversos, moltes vegades amb un joc més brillant i afinat que en la resta del partit. Si alguna seqüència s’ha repetit al llarg del curs, ha sigut, per descomptat, l’arrancada més aviat despistada de l’equip, els gols encaixats per sortir una mica al ralentí i per aquesta necessitat de córrer en el tram final per a recuperar el terreny perdut al principi.

Laporta, amb aquest poc oportunisme i tendència a l’embolic seus, ha posat de moda la qüestió de la preparació física, sempre molt subjectiva, i un llistó d’exigència compromès per al nou entrenador, Hansi Flick, segons es donin els resultats i la manera de guanyar o de perdre de l’equip a partir del pròxim curs. El staff tècnic de Xavi no ha dubtat a filtrar i aportar silenciosament als periodistes dades i arguments per a donar-li la volta a una de les causes per les quals, al final de tot, Laporta va decidir de prescindir del tècnic de Terrassa, a més d’acusar-lo de no haver sabut aprofitar el potencial de la plantilla, principalment de Lewandowski, Gundogan, Joao Félix i Vitor Roque. Laporta no ha ajudat a Xavi, criticant-lo ara pel mateix que no fa ni dos mesos l’entusiasmava de la seva manera de ser i de treballar, ni al seu successor, Hansi Flick, perquè li ha imposat titularitats i exigències incòmodes que l’entrenador alemany haurà de defensar en moltes rodes de premsa al llarg dels pròxims mesos. I tampoc s’ha ajudat el president a ell mateix amb un discurs cada vegada més incoherent i més descaradament al servei del cercle de les seves amistats, dels seus familiars i del cercle íntim d’intermediaris.

(Visited 179 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari