Aragonès: “Tenim l’amnistia, com vam prometre, i també tindrem el referèndum”

Vilagrà reivindica l'aprovació de la norma com "un llegat del govern republicà"

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, i la vicepresidenta, Laura Vilagrà, a la reunió setmanal de l'executiu català (ACN/Cedida)

El president del Govern de la Generalitat de Catalunya en funcions, Pere Aragonès, ha celebrat l’aprovació definitiva de la llei d’amnistia tal com van “prometre”, i ha afirmat que “també tindrem el referèndum”. En una publicació a X, pocs minuts després de la votació al Congrés dels Diputats, Aragonès ha destacat que “avui guanya la democràcia”, “els centenars de persones que han patit condemnes injustes i les seves famílies”, i ha insistit que “Catalunya ha de votar i votarà sobre el seu futur en llibertat”.

El cap de l’executiu català ha fet posteriorment una declaració institucional en la qual ha afirmat que l’aprovació de l’amnistia és “una victòria de país” i ha avisat que Catalunya “estarà amatent” perquè la llei s’apliqui a tothom. No obstant això, ha indicat que caldrà “seguir defensant-la” davant els qui “volen impedir-ho per tots els mitjans” i qui “no vol acabar amb la repressió i sempre opta per l’autoritarisme”. D’altra banda, Aragonès ha advertit que l’amnistia “per si sola no resol el conflicte polític” i ha remarcat que ara cal “abordar les causes de fons” en “una nova etapa centrada en la negociació”.

Per la seva banda, la vicepresidenta de l’executiu català en funcions, Laura Vilagrà, ha reivindicat la llei d’amnistia com “un llegat del govern republicà” i ha apuntat que ara cal enfilar el camí cap a la “pròxima estació”, que és el referèndum. En una atenció als mitjans de comunicació des de l’exterior de la cambra baixa, la dirigent republicana s’ha mostrat “molt satisfeta” amb el pas fet aquest dijous i ha afirmat que, malgrat el context de la política catalana, “no abandonaran ni un dia, ni un moment, la negociació política” amb l’Estat “per assolir l’objectiu de tenir un referèndum amb garanties i aplicable”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari