El PP diu que la retirada de la llei del sòl evidencia que Sánchez “no té capacitat” per governar

Els populars assenyalen que el president espanyol no convenç ni a Sumar, ni a ERC, ni a Junts

    El portaveu i diputat del PP, Borja Sémper, al Congrés (Congrés dels Diputats)

    El PP creu que la retirada de la llei del sòl per part del govern espanyol evidencia que el president de l’executiu, Pedro Sánchez, “no té capacitat” per seguir governant, perquè les seves prioritats “no convencen ni a Yolanda Díaz” i perdrà les aliances amb els socis independentistes. “Sánchez ens vol fer creure que podrà governar Catalunya mantenint el suport de Junts i ERC de manera estable i continuada al Congrés”, però “no té capacitat ni per presentar uns pressupostos”, “no té ni tan sols el suport de Sumar” i “Podem té el poder de tombar qualsevol votació a la cambra”, apunten els populars. Ara per ara, afegeixen fonts del PP, “Espanya és un país ingovernable” i si el PP derrota el PSOE a les eleccions europees “la legislatura quedarà en suspens”.

    Segons aquestes fonts, Sánchez s’ha “tornat a quedar sol” i suma els problemes interns de l’executiu als que ja té amb ERC i Junts, així com les topades amb països com Israel i Argentina. “Són massa fronts per a un president que només té com a resposta dir que tot és una bola de la ultradreta”, han afegit. Segons el PP, “la soledat de Sánchez no té precedents” i el govern espanyol “no és capaç d’aprovar a les Corts ni tan sols el que es dissenya a la taula del Consell de Ministres”. “Sánchez no té capacitat per dirigir el futur de la nació“, manté el partit d’Alberto Núñez Feijóo.

    Les mateixes fonts asseguren que el president del govern central “només té garantits” els suports a una llei: “La d’amnistia”. “Sense ella, Sánchez no hauria estat president, però sense ella ja no hi ha motius perquè els independentistes catalans li donin suport”, afegeixen.

    “El govern té un problema amb el govern”

    El portaveu del PP, Borja Sémper, ha afirmat que la retirada de la llei del sòl demostra que “el govern té un problema amb el govern” per la manca de suport del soci de coalició, Sumar, a la norma. En declaracions als passadissos del Congrés, Sémper ha afirmat que tot plegat és “sorprenent” i que Sánchez té “un problema amb el govern, amb altres països i la corrupció”. “Nosaltres volíem negociar, però aquest govern no negocia ni parla, no només amb l’oposició, sinó al mateix interior del govern”, ha conclòs.

    (Visited 26 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari