Què se n’ha fet dels catalans implicats en la trama russa del ‘procés’?

Han desaparegut tots d’escena menys un. A més de Carles Puigdemont, els quatre catalans implicats més directament en la trama russa del procés són el cap de la seva Oficina, Josep Lluís Alay, l’ex-responsable de Relacions Internacionals del seu partit, Víctor Terradellas, la seva mà dreta al govern de la Generalitat, Elsa Artadi, i l’empresari Jordi Sardà, que feia de traductor en les converses que va mantenir amb els emissaris russos l’ex-president de la Generalitat i actual candidat de Junts a la recuperar el càrrec a les eleccions d’aquest diumenge. Cap dels quatre té presència política o mediàtica actualment.

Dels quatre, el que va tenir més projecció als mitjans fins fa poc va ser Josep Lluís Alay. Puigdemont va anunciar el mes de febrer que el seu ajudant havia patit una hemorràgia cerebral que l’apartava de la vida política durant una temporada. Alay va reaparèixer el passat divendres a X, una xarxa on sempre havia estat molt actiu, per demanar el vot per Puigdemont i anunciar que es recupera bé i que “està a punt per tornar a primera línia de la lluita per la independència del nostre país”.

Víctor Terradellas es va donar de baixa de Junts quan el partit el va vetar com a candidat a l’alcaldia de Reus. Amb tot, manté la fidelitat a Puigdemont i va proposar que tornés a Catalunya abans de les eleccions. Segons ell, això li hauria donat entre 45 i 47 escons.

L’empresari que traduïa a Puigdemont i els altres interlocutors les paraules dels emissaris del Kremlin ha optat per la discreció més absoluta igual que Elsa Artadi. L’ex-consellera de Presidència va fugir de la política quan va ser cridada a declarar pel jutge que investiga la trama russa del procés. Ho va passar tan malament durant la seva declaració que va decidir tancar dràsticament el seu pas per la política.

De tots els catalans implicats en la trama russa del procés independentista només Puigdemont es manté en primera línia de la política. Vol tornar a ser president de la Generalitat. Si ho fos se suposa que estarà escarmentat del seu flirteig amb els enviats des del país que presideix Vladimir Putin.

(Visited 263 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari