‘Està passant’: Si guanya Illa ja no es podran utilitzar a TV3 les formes catalanes de dir l’hora

Presenta un Illa obsessionat amb els casinos, un Rajoy corrupte i un Carrizosa fracassat i no troba cap motiu per criticar o riure’s de Puigdemont, Aragonès o Estrada

Jair Domínguez i Queco Novell, en el programa 'Està passant' d'aquest dilluns 6 de maig

El programa Està passant de TV3 ha entrat en la darrera setmana igual que va fer-ho quan va començar el 25 d’abril: burlant-se dels partits que no són partidaris de la independència de Catalunya i sense cap ironia, broma o crítica als independentistes. Mentre els serveis informatius filen prim per donar un temps proporcional a les diferents candidatures, Està passant incompleix aquest criteri i està fent una campanya electoral oberta a favor de les independentistes; és a dir, JuntsxCat, ERC i la CUP, davant dels ulls de tot Catalunya i també, clar, dels directius de TV3 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Queco Novell va començar el programa dient que era mig quart de nou i el seu company en la presentació d’Està passant, Jair Domínguez, va donar a entendre que si guanya Salvador Illa haurà de deixar d’utilitzar aquesta forma catalana de dir l’hora. “Prohibiran dir les hores en català”, va dir Domínguez. Fins i tot Novell ho va trobar excessiu i va exclamar: “Esborra això! Esborra això!”. En l’apartat editorial que ocupa els primers minuts del programa van rebre de valent Mariano Rajoy, Salvador Illa i Carlos Carrizosa. Carles Puigdemont, Pere Aragonès o Laia Estrada, intocables.

De l’ex-president del PP i del govern espanyol Mariano Rajoy van recollir la notícia segons la qual estava al corrent de les activitats de la policia coneguda com a patriòtica des de l’octubre del 2012. Novell va dir que això ho sap “fins el més ximple de la classe. Ho sabia tothom” i va impostar una suposada sorpresa que considerava que no tenia sentit. El PP també va rebre per la seva restricció de l’ús del català a les Balears des de que hi governa amb el suport de Vox.

Del candidat socialista a la presidència van dir que se l’havia vist entrant al Palau de la Generalitat amb una cinta mètrica calculant la longitud d’una taula de blackjcak, en al·lusió a la seva defensa per la construcció del complex d’oci i joc Hard Rock Caffee al Camp de Tarragona. De Ciutadans van recordar que les enquestes no donen cap opció al seu candidat Carlos Carrizosa d’entrar al Parlament.

Costa de creure que els guionistes del programa -n’hi ha 10- no vegin cap motiu de broma en les intervencions de la candidata número 2 de la llista de JuntsxCat, Anna Navarro, que el partit ha hagut d’amagar perquè fa el ridícul sovint. Això no toca a l’Està passant, un programa produït per Minoria Absoluta, propietat de l’independentista Toni Soler.

Marc Giró, en la secció que tancava el programa, també va fer la seva aportació a difondre l’ideari d’ERC d’aquesta campanya criticant el servei de Rodalies. Els que es vesteixen de protagonistes de pel·lícules com Star Wars agafen el metro per anar al Saló del Còmic perquè si agafessin Rodalies no hi arribarien, segons Giró. Poca estona abans, la consellera de Territori havia penjat un post a X reclamant la codirecció de Rodalies fins que se’n faci el traspàs integral, on afirmava “avui, més retards i incidències. Així és com funcionen els serveis que gestionen els socialistes”. Així és com funciona Està passant. Així és com funciona TV3.

(Visited 334 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari