ERC i la CUP rebutgen participar en un debat de l’ANC a Lleida amb partits d’ultradreta

A l'acte, només per a partits independentistes, hi estan convidats Aliança Catalana i el FNC

Debat organitzat per l'ANC a Lleida

ERC i la CUP han declinat participar aquest dimecres en un debat electoral entre partits independentistes organitzat per l’ANC de Lleida i el Segrià perquè s’hi ha convidat partits d’extrema dreta com Aliança Catalana i el Front Nacional Català (FNC).

Les dues formacions s’han mostrat “enormement preocupades” per l’ascens de l’extrema dreta, i també pel fet que l’ANC, segons han afegit, hagi faltat als seus estatuts fundacionals, on es recull que aquest tipus de formacions no hi tenen cabuda.

Republicans i cupaires han manifestat que en la llibertat d’expressió no s’hi poden emparar “discursos d’odi” o que atempten contra els drets i llibertats de milers de catalans, i han assenyalat que el projecte independentista ha de ser el d’un “país obert i divers” on no es defineixi la seva ciutadania en funció de qui són i d’on venen sinó pel país que es vol construir, recull l’ACN.

Així mateix, han destacat que no és es podrà guanyar si es deixa clar que el projecte independentista és per construir un país més just i més solidari. En aquest sentit, han apuntat que no volen construir un país com l’estat espanyol, “que gira l’esquena a una part de la seva població”.

L’ANC ha convidat als caps de llista per Lleida de totes aquelles les formacions parlamentàries i extraparlamentàries que concorren a les eleccions del 12-M i es declaren independentistes -ERC, Junts, la CUP, el FNC, Alhora i Aliança Catalana-, per abordar qüestions com la llengua, la migració i l’espoli fiscal.

Com a reacció al fet que ERC i la CUP hagin rebutjat participar, l’ANC de Lleida i el Segrià ha manifestat que “no tenen cap problema amb fer-ho amb el nacionalisme espanyol més ranci”, mostrant la foto d’un debat electoral del 2019 on apareixen candidats de Vox, Cs, En Comú Podem, ERC, el PSC, Junts, el PP i la CUP.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari