Pradales celebra la victòria a les urnes i es proposa conformar un govern “de solvència contrastada”

Ortuzar diu que s'ha optat per un govern "plural" liderat pel PNB i que aquesta serà l'orientació de la seva proposta

Imanol Pradales

El candidat del PNB a les eleccions basques, Imanol Pradales, ha celebrat la victòria de la seva formació en les eleccions d’aquest diumenge i ha afirmat que treballarà per conformar un govern “de solvència contrastada”. En la primera compareixença després de proclamar-se guanyador dels comicis, Pradales ha afirmat que els bascos els han donat “la clau del futur” de la societat basca i ha afegit que els resultats expressen la “pluralitat” del poble basc, pluralitat que ha afirmat que s’ha de “respectar i fomentar”. En aquesta línia, el president del partit, Andoni Ortuzar, ha afirmat que la societat basca ha optat per un govern liderat pel PNB “i un govern plural”. “Aquesta serà l’orientació de la nostra proposta”, ha manifestat.

Pradales, que aquest diumenge celebrava el seu 49è aniversari, ha volgut agrair a la societat basca el seu suport. En primer lloc, ha valorat que la jornada electoral s’ha desenvolupat amb normalitat: “Ha guanyat la democràcia i això està per sobre de la resta”.

El candidat del PNB ha afirmat que si una cosa ha quedat clara en aquestes eleccions és que la “pluralitat” del poble basc s’ha traslladat a les urnes. Ha afegit que ara tenen el “deure” de donar sortida a aquesta realitat. “El nostre poble és plural, aquesta realitat s’ha de respectar i fomentar”, ha manifestat.

Sobre un futur govern, Padrales ha dit que treballarà de manera modèlica, amb responsabilitat i defensant els interessos “de tota la ciutadania basca”. “Amb humilitat i feina ho donaré tot per Euskadi, tots i cadascun dels dies”, ha finalitzat el seu discurs.

Govern plural
Per la seva banda, Ortuzar ha declarat que la victòria del PNB s’ha donat en un clima fins i tot “advers”, amb especulacions i enquestes “dirigides”. Per això, ha valorat que el resultat és “encara més destacable” i ha agraït la feina i el suport de tots els militants. “El PNB ha estat a l’altura de les circumstàncies”, ha declarat. A més, ha assegurat que sabran interpretar les veus crítiques i exigents que els han fet arribar durant la campanya.

Finalment, ha explicat que el PNB analitzarà amb detall els resultats a partir d’aquest dilluns, però ha afegit que des d’ara mateix assumeixen la responsabilitat de liderar el procés de construir les institucions basques. Per fer-ho, ha afirmat que es posaran en contacte amb la resta de forces polítiques, tot insistint que la societat ha optat per un govern plural.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari