La campanya basca tanca amb Sánchez, Feijóo i Aragonès

Les últimes enquestes abans de les eleccions que se celebren diumenge donen la victòria a Bildu

Pedro Sánchez en un acte del PSE (ACN)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han tancat avui la campanya de les eleccions basques recolzant els seus candidats a Euskadi, on també hi ha anat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per recolzar EH Bildu, que competeix amb el PNB per la victòria.

El desembarcament de líders nacionals en la darrera jornada de campanya electoral també ha comptat amb el líder de Vox, Santiago Abascal, la de Podem, Ione Belarra, i el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, que han escurat els darrers minuts de la campanya.

Sánchez ha tancat aquest divendres la campanya basca a Bilbao al costat del candidat del PSE, Eneko Andueza apel·lant de nou al projecte de “convivència, progrés i estabilitat” que segons ha afirmat representen els socialistes.

Feijóo ha clausurat la campanya electoral dels populars bascos a Vitòria demanant el vot a “tots els que estan cansats que Bildu doni lliçons de democràcia i d’ètica”. I ha afegit que “fer un procés a la basca és impropi d’una terra amb caràcter, principis i personalitat”.

Aragonès espera que EH Bildu guanyi les eleccions autonòmiques de diumenge al País Basc perquè així hi haurà “un govern més amic” al País Basc. El president de la Generalitat en funcions ho ha dit en l’acte final de campanya dels independentistes bascos, on ha fet de teloner del candidat del partit, Pello Otxandiano.

El final de la campanya de les eleccions basques està marcat pel resultat de les últimes enquestes, que donen la victòria a EH Bildu, amb el PNB molt a prop, i el paper clau del PSOE per decidir qui governarà al País Basc durant els pròxims quatre anys.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari