El Parlament dona suport als encausats de Tsunami i denuncia la “repressió” de l’Estat

La declaració insta la retirada de les imputacions per terrorisme i condemna la persecució política a moviments populars

Activistes de Tsunami, el dia del Barça-Madrid
Activistes de Tsunami, el dia del Barça-Madrid

La Diputació Permanent del Parlament de Catalunya ha donat suport als encausats de Tsunami Democràtic, en la declaració impulsada pels grups d’ERC, Junts, CUP i En Comú Podem. El text demana la retirada de les imputacions per terrorisme, i condemna la persecució política dels moviments populars.

Així mateix, el Parlament defensa el dret a protesta com un “mecanisme essencial” per assolir canvis socials i defensar propostes polítiques “legítimes” com el dret a l’autodeterminació. També denuncia i condemna l’ús de la justícia en una “nova persecució política” contra les mobilitzacions socials i l’exercici de drets fonamentals, en particular contra l’independentisme.

La declaració llegida avui el Parlament manifesta la “necessitat” que l’Estat i el Congrés dels Diputats aturin la “repressió” contra el moviment independentista i els moviments populars i els insta a aturar tots els mecanismes “repressius” contra aquests, a través de l’actuació dels cossos policials i dels tribunals.

El text demana realitzar les modificacions legals i internes pertinents per tal que “mai més” es pugui equiparar la dissidència política al terrorisme i evitar la limitació l’exercici dels drets fonamentals d’acord amb els estàndards internacionals de drets humans.

La declaració també parla de la “nova criminalització” del dret a la protesta amb la persecució i investigació per terrorisme per part de l’Audiència Nacional d’11 persones dins de la causa contra Tsunami Democràtic, que ha portat a moltes d’elles a marxar a l’estranger.

“Les investigacions que porta a terme l’Audiència i el Suprem contra Tsunami, els CDRs i d’altres suposa un atac directe a l’exercici de drets fonamentals i la persecució i amenaça a milers d’activistes del moviment independentista en la seva legítima reivindicació al dret a l’autodeterminació”, continua la declaració.

Segona onada
Una segona onada d’independentistes ha marxat a l’estranger per la investigació de terrorisme de l’Audiència Nacional contra la plataforma Tsunami Democràtic pel seu paper en les protestes contra la sentència de l’1-O. Almenys set dels dotze investigats estan residint fora de Catalunya actualment, i quatre d’ells s’han traslladat en els últims mesos per la investigació de l’audiència.

El diputat d’ERC Ruben Wagensberg, l’activista d’Òmnium Oleguer Serra, el periodista Jesús Rodríguez i l’empresari Josep Campmajó viuen ara a Suïssa, on ja hi ha la secretària general d’ERC, Marta Rovira, des de 2018. Després de l’1-O Jaume Cabani va marxar a Bèlgica, on fins fa poc també hi era l’expresident Carles Puigdemont, ara al Vallespir per la campanya del 12-M.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari