Colau i Asens s’embarquen en un vaixell amb un miler d’activistes per trencar el bloqueig de Gaza

La Flotilla de la Libertad sortirà des de Turquia els pròxims dies amb 5.500 tones d’ajuda humanitària

L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'exlíder dels comuns al Congrés, Jaume Asens, a la sala La Paloma (ACN)

L’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau i el candidat dels comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, salparan amb la Flotilla de la Libertad amb un miler d’activistes per intentar trencar el bloqueig de Gaza, segons han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts dels comuns. Sortiran des de Turquia els pròxims dies amb un carregament de 5.500 tones d’ajuda humanitària, en un total de quatre vaixells.

La iniciativa arriba després de l’assassinat de set membres de l’ONG World Central Kitchen que treballaven amb autorització de l’exèrcit israelià. En aquest cas, però, no hi ha coordinació amb les autoritats d’Israel. La Flotilla estarà formada per un vaixell de càrrega, que portarà 350 contenidors d’ajuda, i tres vaixells en què aniran els observadors, personal mèdic, representants polítics i mitjans de comunicació.

Colau ha afirmat que l’objectiu de l’expedició és “trencar el terrible setge” que Israel està provocant a Gaza, així com denunciar la manca d’acció per part d’algunes institucions. “La situació, lluny de resoldre’s, ha empitjorat: Israel ha arrasat amb bombardejos, ha matat desenes de milers de persones, i ara li ha afegit la fam, perquè ha bloquejat tota l’ajuda humanitària”, ha denunciat l’exalcaldessa de Barcelona.

Colau ha defensat que més enllà del propòsit de portar tones d’aliments i material mèdic “absolutament imprescindibles per salvar vides”, el que busquen és enviar el missatge que a Europa hi ha “milers de persones” que no se senten representades per les institucions. “No ens volem posar de perfil ni normalitzar la barbàrie: el que passa a Gaza ha travessat totes les línies vermelles, destrossa el sistema de Nacions Unides, el dret internacional, són crims contra la humanitat i es continuen produint”, ha lamentat.

Aquesta iniciativa ja va intentar en el passat dues accions per trencar el bloqueig. En una, l’any 2010, la marina israeliana va assaltar els vaixells i deu persones van morir: nou activistes i un periodista.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari