ERC, Junts, CUP i ECP registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

Demanen la retirada de les imputacions per terrorisme i la fi de la "repressió" contra l'independentisme i els moviments populars

Plenari del Parlament de Catalunya

Els grups d’ERC, Junts, CUP i En Comú Podem han registrat al Parlament de Catalunya una declaració de suport els encausats de Tsunami Democràtic, després que alguns d’ells s’hagin establert a l’estranger per buscar assessorament legal, que considera les investigacions de l’Audiència Nacional i del Tribunal Suprem un “atac directe a l’exercici dels drets fonamentals”.

El text, que es debatrà aquest dimarts a la tarda a la reunió de representants de la Diputació Permanent, denuncia una amenaça a milers d’activistes del moviment independentista, amb causes com la de Tsunami o contra els CDR, per exemple, en l’operació Judes.

La declaració assenyala una “regressió” del dret a la protesta a Espanya i rebutja explícitament l’equiparació de terrorisme a l’independentisme en un intent “de criminalitzar la protesta” i “silenciar la dissidència política”. Així, els quatre grups alerten que investigar per terrorisme accions emparades en l’exercici pacífic de drets fonamentals posa en perill “els principis democràtics de l’Estat de dret”. Per això, exigeixen que es retirin les imputacions de terrorisme vinculades a les protestes per la sentència condemnatòria als responsables de l’1-O.

La declaració registrada aquest dimarts demana també aturar la “repressió” contra l’independentisme i contra els moviments populars, i insta al govern central i el Congrés dels Diputats a fer modificacions legals perquè mai més es pugui equiparar la dissidència política al terrorisme, difon l’ACN.

ERC, Junts, CUP i En Comú Podem, en aquest sentit, han atribuit les investigacions de l’Audiència Nacional i del Suprem a un intent de posar traves a l’aplicació de la llei d’amnistia.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari