Albares defensarà al Consell de Seguretat de l’ONU el reconeixement de l’Estat de Palestina

El ministre d'Exteriors assegura que un Estat palestí "és el millor per a la seguretat d'Israel"

El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, a la Comissió d'Exteriors del Congrés (Congrés dels Diputats)

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha insistit aquest dilluns en la solució dels dos Estats a Israel i Palestina per acabar amb el conflicte, i ha avançat que aquest dijous participarà en la sessió del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i donarà suport al reconeixement de Palestina com a Estat de ple dret. “Fa mesos que treballem per la pau, l’estabilitat i la seguretat a Orient Mitjà”, ha dit en una entrevista a TVE, i “espero que tots ens posem d’acord en la necessitat d’un alto el foc permanent” i que cal “mirar a llarg termini” i “implementar els dos Estats” amb el “reconeixement d’un Estat palestí” que ha de ser “viable”, perquè “és el millor per a la seguretat i l’estabilitat del poble d’Israel”.

Segons Albares, en aquests moments tant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com ell mateix estan treballant en aquesta direcció i busquen un reconeixement “coordinat” de Palestina com a Estat, perquè “la situació és greu i cal adoptar aquesta decisió a curt termini”. “L’esperança de l’Estat palestí està íntimament vinculada a la seguretat d’Israel”, i “si volem pau, seguretat i prosperitat, això passa per implementar la solució dels dos Estats”, ha insistit el ministre.

El titular d’Exteriors del Govern d’Espanya ha destacat que el seu executiu ja ha adoptat decisions, com la prohibició de noves exportacions d’armes a Israel, l’augment de la cooperació amb Palestina i l’increment en 35 milions d’euros el finançament d’UNRWA, que fa una tasca “indispensable” per a la població de Gaza. “Estem adoptant moltes decisions i fem tot el que està al nostre abast per aturar aquesta violència”, ha afirmat Albares.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari