Aragonès demana “força” el 12-M per convertir el ‘no’ de la Moncloa al referèndum en un ‘sí’

El president vol defensar la consulta conjuntament amb PSC, Junts, CUP i comuns si torna a ser investit

El president del govern català, Pere Aragonès, escolta la intervenció dels presidents autonòmics del PP al Senat (ACN)

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha demanat obtenir els suports necessaris les eleccions del 12-M per així forçar la Moncloa a negociar un referèndum acordat i pactat. En una entrevista a TV3 aquest dimarts, el republicà ha manifestat que “convertirem els no del govern espanyol en , si tenim la força a Catalunya per fer-ho possible”, i ha recordat que el govern central també havia rebutjat en un principi tant la llei d’amnistia com el traspàs de Rodalies, dos escenaris que ara s’han encarrilat.

Així mateix, Aragonès ha insistit que, si torna a ser investit president, voldrà defensar el referèndum conjuntament amb els partits que han apostat en algun moment pel dret a decidir (com el PSC), i amb els qui ho fan ara (Junts, CUP i En Comú Podem). De fet, el candidat d’ERC el 12-M s’ha posat “a disposició” de tots els partits que comparteixen l’objectiu del referèndum per defensar-lo “conjuntament” a Madrid, després de les eleccions al Parlament del 12 de maig.

“Hem de treballar plegats davant d’aquesta oportunitat, tots hem defensat posicions compatibles”, ha argumentat Aragonès, que també ha recordat que partits com Junts afirmaven que negociar amb l’Estat era “trair el país” i, en canvi, avui dia estan negociant amb el govern espanyol. “Quan han tingut l’oportunitat de tenir un paper en la negociació, han canviat el criteri”, ha assenyalat el republicà, que ha celebrat que els postconvergents s’hagin apuntat a la via del diàleg.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari