L’Audiència Nacional confirma la decisió de García Castellón d’acceptar dos agents ferits com a acusació al Tsunami

Els magistrats rebutgen els recursos presentats per la Fiscalia i dos dels investigats

audiencia nacional
audiencia nacional

La sala penal de l’Audiència Nacional ha confirmat aquest divendres la decisió del jutge Manuel García Castellón d’acceptar la personació de dos agents policials ferits durant les càrregues de la plaça Urquinaona del 2019 com a acusació particular a la causa de Tsunami Democràtic.

Els magistrats han rebutjat els recursos que la Fiscalia de l’Audiència Nacional i els investigats Marta Molina i Oriol Soler havien presentat contra aquella decisió. Segons la sala, és “evident” que els aldarulls formaven part del procés que s’investiga, per la qual cosa els dos agents es poden personar en la seva condició de víctimes, difon l’ACN.

Les defenses i la Fiscalia argumentaven que els fets pels quals van resultar lesionats els policies “no són objecte d’investigació en aquest procediment”, perquè no es pot atribuir a Tsunami Democràtic ni la convocatòria de la vaga general del 18 d’octubre del 2019 ni els incidents que es van produir. En aquest sentit, recordaven que Tsunami no va convocar la vaga i només va publicar a Twitter un únic missatge de suport a la convocatòria.

La sala penal, però, utilitza les seves pròpies resolucions per considerar demostrat que Tsunami va anunciar a les seves xarxes socials la convocatòria d’una vaga general, i que “sota la cobertura d’aquesta vaga es van produir alternacions greus de la pau social i de l’ordre públic”. D’aquesta manera, considera “evident” que els fets de Plaça Urquinaona, on van resultar ferits els agents, “formen part de l’objecte d’aquest procés”.

“No hi ha cap dubte que els agents tenen la condició de víctimes dels fets”, ha apuntat l’Audiència Nacional, perquè “van resultar lesionats durant el seu desenvolupament” i, per tant, “estan legitimats per a l’exercici d’accions penals com a acusadors particulars”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari