Aragonès anirà dilluns al Senat per defensar l’amnistia i “trolejar el PP”

El president català avisa a Sánchez que el compliment dels acords d'investidura determina si té sentit continuar donant-li suport

  Pere Aragonès, intervenint al Senat (ACN)

  El president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, ha explicat que dilluns tornarà al Senat per defensar “a tot arreu” l’amnistia i el referèndum. “Hauran de sentir que l’amnistia és necessària i que serveix per acabar amb la repressió. Volien que fos un monòleg i no serà així. Trolejar el PP sempre ve de gust i la nostra presència els hi genera incomoditat”, ha dit en una entrevista a Ser Catalunya. “Defensar l’amnistia s’ha de fer a tot arreu fins i tot en un terreny que intentaran que sigui hostil amb un Senat presidit pel PP i amb participació de presidents de comunitats autònomes governades pel PP i Vox. Però a mi no em fa por”, ha afegit Aragonès.

  Precisament, el Senat aprovarà un informe impulsat pel PP que sosté que l’amnistia és “un cop mortal per a l’Estat constitucional i autonòmic”. Es votarà a la Comissió General de les Comunitats Autònomes, on poden intervenir els presidents autonòmics. No obstant això, el rebuig de la cambra alta a l’amnistia no aturarà la llei, que tornarà al Congrés al maig per quedar definitivament aprovada.

  Després de fer pública la seva proposta de referèndum per la via de l’article 92 de la Constitució, el president català ha avisat el cap de l’executiu central, Pedro Sánchez, que el compliment dels acords d’investidura determina si té sentit continuar donant-li suport. Sánchez ha rebutjat la proposta d’Aragonès sobre el referèndum, i el republicà li ha recordat que té un “compromís signat” d’obrir una nova fase de negociació.

  Ell és investit gràcies a ERC, potser hauria d’escoltar una mica les propostes. Té un compromís signat d’obrir una nova fase de negociació per escoltar propostes de futur sobre la relació entre Catalunya i Espanya. La nostra proposta és aquesta i no és cap novetat. El que seria una novetat és que Sánchez tingués una proposta per a Catalunya. Què volen fer?”, ha preguntat Aragonès, dirigint-se al president espanyol.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari