Amb quin partit va ara Ramón Cotarelo?

Ramón Cotarelo
Ramón Cotarelo

Ramón Cotarelo, el catedràtic emèrit de Ciència Política madrileny que es va establir a Catalunya després de l’1-O, ha afegit Solidaritat Catalana per la Independència a la llista de partits als quals, d’una manera o una altra, ha fet costat els darrers anys.

“Cal signar perquè Solidaritat Catalana per la Independència pugui presentar-se a les eleccions”, ha difós a X aquesta setmana, un missatge que aquest partit, del qual van ser figures destacades Alfons López Tena i Joan Laporta fa més d’una dècada, li ha agraït a la mateixa xarxa social.

Val a dir que Cotarelo no sembla oposar-se a Aliança Catalana, el partit de la ultranacionalista alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ja que ha difós el comentari d’un usuari d’X que, en reacció al seu suport a Solidaritat, li responia que votarà Aliança Catalana “per aixecar la DUI”.

En canvi, el politòleg ha mostrat rebuig envers Alhora, la iniciativa política de Jordi Graupera i Clara Ponsatí, a qui ha titllat de “paràsita del sistema” i “incompatible amb un moviment d’alliberament nacional”. “El mòbil d’aquesta pintoresca iniciativa és tancar el pas a la llista cívica de l’ANC i na Sílvia Orriols”, va concloure fa uns dies, també a X.

Molt més enrere queden ja els dies que l’adhesió de Cotarelo va desfilar per les principals sigles polítiques favorables al procés. El catedràtic havia acceptat un lloc a la llista de la CUP el 2015, però no en va poder formar part perquè llavors no estava censat a Catalunya, requisit indispensable.

El 2017, va ocupar un lloc simbòlic a la llista electoral que ERC va presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, convocades durant la intervenció de la Generalitat per part del Govern d’Espanya, arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

El 2019, ja alineat amb Junts, es va emprenyar perquè va aparèixer al BOE relegat al paper de suplent a les eleccions generals i no en el sisè lloc de la llista, com preveia (i on, finalment, va aparèixer), però el seu desencant amb el partit de Carles Puigdemont mai ha estat tan encès com el que ha evidenciat contra ERC, diana habitual dels seus improperis.

(Visited 420 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari