Bolaños nega que es parli de referèndum amb ERC i vincula l’assumpte a la “campanya” pel 12-M

El ministre lamenta que s'aposti per fórmules "antigues", "de conflicte" i de "fracàs col·lectiu"

    El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, en roda de premsa després del Consell de Ministres (Pool Moncloa / José Manuel Álvarez)

    El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, s’ha sumat aquest dimarts a les veus que, des del govern central, neguen que s’estigui parlant d’un referèndum d’independència a la taula de diàleg amb ERC. “Estem en campanya electoral a Catalunya i escoltarem moltes coses, algunes que no són certes”, ha remarcat el ministre en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres. A parer seu, Catalunya ha de centrar-se en vies que caminin per la convivència, el diàleg entre diferents i amb “acords transversals” que uneixin el conjunt de la societat.

    “El que m’estranya és que alguns encara apostin per aquestes fórmules del passat, antigues, d’enfrontament, de conflicte, de fracàs col·lectiu“, ha afirmat Bolaños, que ha respost així a les declaracions de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, assegurant que els republicans ja estan parlant amb el PSOE d’un referèndum.

    Malgrat que s’hagi suspès la taula de diàleg entre governs, Rovira afirmava que ells negocien “cada setmana amb el PSOE amb la participació de mediadors internacionals”, i que no ho deixaran de fer durant les eleccions. Segons la dirigent d’ERC, l’amnistia posarà fi a la “primera etapa” de la resolució del “conflicte” i n’obrirà una de segona, en què s’ha de negociar el referèndum. “El millor de tots és el que està pactat amb el govern espanyol”, afirmava la secretaria general d’ERC, que deia que ja s’estava parlant amb els socialistes sobre aquesta opció.

    (Visited 29 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari