Salvador Illa, l’hereu del president Josep Tarradellas

Salvador Illa va entrar en política de la mà de Romà Planas, que va ser l’home de la màxima confiança del president Josep Tarradellas a l’exili a França i, després, com a delegat especial en el seu retorn a Catalunya. Romà Planas era fill del director general d’Agricultura de la Generalitat republicana i també alcalde de la Roca del Vallès.

En homenatge al seu pare, Romà Planas va presentar-se i va aconseguir l’alcaldia de la Roca del Vallès. En aquesta localitat va conèixer un joveníssim Salvador Illa, que aleshores tenia 21 anys, i el va incorporar al seu equip municipal. La seva mort sobtada l’any 1995, al cap de tres mesos de ser elegit alcalde, va catapultar Salvador Illa a ocupar el càrrec, i així es va iniciar la seva projecció política pública. L’actual primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat sempre ha reconegut el mestratge que va rebre de Romà Planas, persona clau en la seva formació política.

Precisament, en la seva intervenció en el congrés que els socialistes catalans han fet aquest cap de setmana passat, Salvador Illa va reivindicar el llegat de Josep Tarradellas per proclamar que Catalunya necessita entrar en una nova etapa de “serenitat”.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari