Els funcionaris de presons mantenen les protestes en acabar la reunió amb Vilagrà sense acord

Els sindicats fan una crida per anar al Parlament aquest dijous, quan es preveu que comparegui Ubasart

  Manifestació de treballadors de presons a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per l'assassinat d'una cuinera del centre penitenciari Mas d'Enric (ACN)

  Els funcionaris de presons de Catalunya han decidit mantenir les mobilitzacions després que la reunió que representants sindicals han mantingut amb la vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà, hagi acabat sense acord. De fet, els sindicats faran una crida per anar al Parlament aquest dijous, quan hi ha prevista la compareixença de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i no descarten que els treballadors puguin fer accions als centres penitenciaris.

  La responsable UGT presons de Catalunya, Núria Nassare, ha qualificat el resultat de “decebedor”, ja que s’esperava “una dimissió” i ha apuntat al secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, i la consellera de Justícia. Segons els representants sindicals, la Generalitat està “enrocada” i, com ha avançat Vilagrà aquest dimecres, no es preveu cap dimissió almenys fins que acabi la “investigació oberta”.

  Nasarre ha recriminat que “fa set dies” que exigeixen “depurar responsabilitats”, des que una cuinera va ser assassinada per un reclús al Centre Penitenciari Mas d’Enric, i ha reconegut que “hi havia una esperança que penjaria un cap, però no en penjarà cap”. La responsable sindical també ha recordat que damunt la taula hi ha les negociacions per un nou acord dels serveis penitenciaris, “perquè l’últim és del 2006”, ha destacat.

  La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha afirmat que la reunió ha estat “el primer pas per tot el camí que queda” i que cal fer “plegats”. Plaja ha remarcat “la mà estesa” de l’executiu català “a canviar el que s’hagi de canviar si serveix perquè hi hagi més seguretat”. La portaveu, però, ha insistit en el posicionament inicial de la Generalitat de no cessar cap càrrec, perquè, per una banda, Calderó “és un referent”, i, per l’altra, “no suposarà la millora d’aquest sistema i que es pugui treballar amb la màxima seguretat possible”.

  En aquesta línia, Plaja ha dit que “el punt de partida” de les negociacions “no pot ser, en cap cas” la demanda de dimissions i ha insistit a continuar dialogant. Alhora, ha indicat que la intervenció d’Ubasart a la cambra catalana “ha de servir per contestar tots els interrogants” de l’assassinat de la cuinera de Mas d’Enric.

  (Visited 78 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari