Vergés i Escarp seran les vicepresidentes de la Diputació Permanent

Erra serà la presidenta i Madaula, la secretaria primera de l'òrgan, que vetlla pels poders del Parlament fins a la constitució de la nova cambra després del 12-M

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés

Alba Vergés (ERC) i Assumpta Escarp (PSC) seran les vicepresidentes primera i segona, respectivament, de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya. L’òrgan s’ha reunit aquest dimarts per renovar els càrrecs que estaven sense ocupar, ja que els tenien assignats Anna Caula, Eva Granados i Dolors Sabater, però cap de les tres és diputada actualment.

La votació s’ha fet amb vot secret en urna. Vergés i Escarp, en una votació conjunta, han rebut 11 i 8 vots cadascuna, respectivament, i Aurora Madaula (Junts) n’ha aconseguit 18 en una única votació per ser secretària primera. Els altres càrrecs corresponen a Anna Erra, com a presidenta, i Ferran Pedret, com a secretari segon, difon l’ACN.

Des de la seva constitució, a l’inici de la legislatura, la Diputació Permanent no s’havia hagut de reunir més. L’òrgan el formen per 23 diputats. PSC, ERC i Junts en tenen sis cadascun, mentre que la resta de partits, Vox, CUP, En Comú Podem, Cs i PPC, en tenen un cadascun.

Entre les funcions d’aquest òrgan, regulades a l’article 75 del reglament de la cambra, destaquen la d’acordar la compareixença del Govern davant fets d’especial importància, la d’exercir el control dels decrets llei i de la legislació delegada i la d’autoritzar, per majoria absoluta, suplements de crèdit o crèdits extraordinaris per raons urgents i justificades. També pot tramitar propostes de resolució amb relació a fets d’importància especial i té competències pel que fa a la inviolabilitat parlamentària i per exercir les facultats previstes en matèria de constitucionalitat i conflictes de competència.

Ruben Wagensberg, el diputat d’ERC investigat en el cas de Tsunami Democràtic que es va establir a Suïssa, continua oficialment de baixa mèdica i ha demanat la delegació de vot perquè se li pugui comptabilitzar durant la Diputació Permanent. L’encarregada de dipositar el vot del republicà a l’urna ha estat la seva companya de files Marta Vilalta.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari